La Pitjor Foto

Investiguem sobre la fallida fotogràfica, aquest error elevat a la màxima potència, el desastre ha de ser tal, com per a ser considerada la teua pitjor fotografia.

Existeix una estructura formal o és una problemàtica conceptual? Podem determinar una veritat sobre ‘el pitjor’ o és una qüestió de criteri subjectiu?

No parlem només de la tècnica, el criteri del pitjor és un assumpte lligat a molts altres conceptes i àmbits.

Això simplement és un pretext, una excusa per parlar de fotografia, així que parlem.

CONVOCATÒRIA

Què?
“La Pitjor Foto” és un projecte d’investigació sobre la imatge que indaga al voltant del concepte de “lo pitjor”. Tractem de divulgar els diferents àmbits expressius de la fallida fotogràfica més greu, així com totes les reflexions de caràcter filosòfic sobre el medi subjacents en aquestes idees de “la pitjor foto”.

No aspirem a tindre la resposta clau, però si volem acostar-nos tot el possible als secrets velats de la fotografia, aquest lloc on es formulen les preguntes, els dubtes i les cavil·lacions. Aproximar-nos a aquesta línia que separa l’abisme on vam determinar que fallar va molt més enllà que això.

Per què?
Estem exposats contínuament al poder de la imatge, les fotografies s’han convertit en part essencial de la nostra vida. Considerem necessari investigar sobre aquest mitjà que irradia cap a tots els àmbits possibles però ho farem des d’una perspectiva antagònica a l’ortodòxia que regeix sobre el funcionament fotogràfic.

Com?
Volem generar llaços i connexions a través de tallers, entrevistes i seminaris que reflexionen sobre aquestes idees i així poder aglutinar el major nombre de veus tant de professionals de la imatge com de persones fora de l’àmbit. La meta és que aquesta investigació siga el més plural i heterogènia possible. Ens interessa el teu criteri, fes-nos arribar la teua pitjor fotografia al següent correu lapeorfoto@masterfotografía.es

Quan?
A la Vitrina de La Posta podràs veure el desenvolupament del projecte, els seus avanços i aportacions. Cada mostra contarà amb nou material i amb noves propostes de participació. Aquest és un procés obert, participa en ell!

Qui?
Aquesta investigació és una iniciativa de Meritxell Ahicart i Javier Sánchez, i compta amb el suport organitzatiu del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València, i amb la col·laboració de la Fundació la Posta.