Alexander Kluge. Jardins de Cooperació

“Necessitem jardins de cooperació al mig de la jungla informativa, petits oasis d’intercanvi sostinguts pels treballadors de l’esfera pública. Enfront de la inflació de continguts hem de sostenir i preservar aquests moments on música, literatura i imatge en moviment cooperen colze a colze”.

Alexander Kluge.

Jardins de Cooperació és la primera mostra dedicada a Alexander Kluge a l’Estat espanyol i l’única retrospectiva de caràcter museogràfic que, fins al moment, revisa el conjunt de la seva obra en l’àmbit internacional. Organitzada per La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona entre novembre de 2016 i març de 2017, comissariada en aquella ocasió per Neus Moyano, Valentí­n Roma i Guillermo Zuaznabar, ara presentem a La Posta una part significativa d’aquesta exposició, en col·laboració amb La Virreina, el Master en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València i Cinema per vindre.

En diverses ocasions Kluge es va definir com un treballador de l’esfera pública i, més concretament, com algú que explica històries mitjançant l’escriptura o a través d’imatges mòbils, segons siga necessari. És a partir d’aquesta mateixa obstinació a narrar i no malgrat tot, sinó des de l’ús i la funcionalitat que ofereix el llenguatge col·lectiu, on el treball d’Alexander Kluge es manifesta més enigmàtic i indefinible i, alhora, més políticament crucial.

L’exposició es podrà visitar del 20 d’octubre al 19 de novembre, de dijous a diumenge de 17:00 a 20:00 hores.

A dalt, a la pantalla, podeu veure alguns fragments de converses amb Alexander Kluge mentre es preparava l’exposició a La Virreina Centre de la Imatge, la qual es va poder visitar fins al 5 de març d’aquest any.

Amb la col·laboració de
cineporvenir_logo480 RR.LOGO_3LINIES