La revolució industrial primer, i, actualment, el procés d’informatització i digitalització de la nostra cultura i civilització, han suposat uns canvis tan importants en les arts gràfiques, que crida l’atenció que encara seguim utilitzant la mateixa denominació per a aquest tipus de treballs artístics. Probablement això és així, perquè continua vigent una idea central en aquest tipus d’expressió visual, com és el convenciment que participa d’una manera intensa dels principis de la iconografia, com no ho fan altres formes d’expressió artística visual. Això és, la idea que es tracta d’una imatge que anant unida a un text escrit, hi forma un conjunt de significat, que, a més, per instantani (es prepara expressament per a cada publicació), ho fa independent d’una tradició que no té, per tant, cada cop més útil en el context d’una civilització que no para de demanar velocitat.
A la mostra “Ai veu secreta de l’amor fosc” de Jesús Martínez Oliva, es mostra l’obra gràfica que va preparar per il·lustrar els poemes que integren el poemari “Sonets de l’amor fosc” de Federico García Lorca, elaborada amb motiu de l’edició d’aquest text per part de l’editorial Flores Raras, el 2018. Com es tracta d’il·lustracions, es mostren a La Posta acompanyant cadascun dels sonets, reforçant aquesta idea que el seu significat es forma en conjunció amb un text escrit.
En aquest context d’il·lustració de textos escrits, el treball editorial se’ns presenta com a particularment rellevant. És per aquest motiu que hem convidat a l’editora, la persona que va fundar, juntament amb altres sòcies, FLORES RARAS, perquè compartixca amb nosaltres l’experiència d’una aventura com és l’edició de llibres, i, en particular, llibres il·lustrats , una experiència que s’afegeix a la de llibrera, en conjunt, unes experiències de treball que pensem poden ser d’enorme utilitat per al col·lectiu LGTBIQ+. Estarà amb nosaltres Mili Hernández, el divendres 17 de novembre a les 19:00 hores.