Una història de la cinefília des del VHS fins a Twitch. Podcast Culturplaza

Screening

ULTIMA FILA, El programa de cinema de Culturplaza i Plaza Podcast publicava el passat 22 de setembre el podcast amb la crònica de l'exposició cinematogràfica ˂VHS/VOD/TikTok/Cine˃ El cinema i els seus formats (a La Posta del 15 de setembre al 14 d'octubre), que inclou una entrevista amb el comissari Aitor de Maenza.


Convocatòria per al desenvolupament d’un projecte artístic: Art i Geologia

Publicacions

Fundació La Posta – Laboratori de recerca de la imatge, sempre ha prestat una atenció especial a projectes artístics que posaven el focus d'atenció al territori i al paisatge. Unes vegades el territori més immediat (el mateix barri del Carme) i d'altres amb una perspectiva més àmplia. De vegades amb un contingut més antropològic i de vegades centrant l'atenció en els paisatges.


InsuMisa

Screening

El dia 29 de juny de 2023, per tal de commemorar la Revolta de Stonewall Inn que va tindre lloc el 28 de juny de 1969 a Nova York, i que representa el naixement del moviment LGTBQI+, va tindre lloc a la Fundació La Posta, a la Plaça de la Santa Creu i als carrers propers, una cerimònia coral participativa en tres parts:


“Morbo Queer / InsuMisa” d’Anna Maria Staiano i Graham Bell Tornado: entre Eros i Thanatos

Textos

Com el cruixir del sòl vell d'un cementiri, així sona la nostra ànima quan és espentada per un amor malsà al forat encara buit. Després d'això res no tornarà a ser igual, i la nostra joventut haurà acabat sense haver tingut l'oportunitat de començar. Només ens quedarà confeccionar un exvot al que ens imaginem que podria haver estat, per no acabar perdent definitivament l'esperança. Eugen Ehrlich


La performance “Veus al Vent”

Screening

En part making of i en part crònica de la performance “Veus al Vent” que va tindre lloc el dia de la inauguració de l'exposició “Ecologia: el mal necessari”, de Janice Martins Appel i Domingo Mestre (Serpiente de 2 Cabezas), és el vídeo que han realitzat els alumnes d'audiovisuals del Centre d'Educació Juan Comenius de València: Jasmina Iranzo, Edu Morales i Jonathan Barbosa, coordinats per Domingo Arroyas.


L’arbre, el bosc i la Serp de 2 Caps

Screening

Encara que normalment, quan hi ha projecció de vídeo ―en aquest cas “L'arbre, el bosc i la Serp de 2 Caps”, dins de la instal·lació multimèdia “Ecologia: el mal necessari” de Janice Martins Appel i Domingo Mestre―, s'ofereix després de l'exhibició a sala a través de la web, aquesta vegada ens avançarem, perquè hi ha alguns aspectes que convé que el públic conega abans, perquè posen en relació tots els treballs en exposició.


“Jardim de Entropias sob Brahma Grama”

Textos

"Jardí d'entropia sota l'herba de Brahma" La instal·lació “Ecologia: el mal necessari” especialment pensada i executada per a l'espai de la Fundació La Posta pels artistes Janice Martins Appel i Domingo Mestre (Serpiente de 2 Cabezas), amb elements construïts de manera específica per a l'ocasió i altres naturals com a naturaleses mortes (en un context multimèdia que inclou diverses projeccions de vídeo, transparències, etc.), es podrà visitar des del 12 de maig al 10 de juny de 2023 i servirà d'escenari per a un nodrit programa d'activitats.