L’arbre, el bosc i la Serp de 2 Caps

Screening

Encara que normalment, quan hi ha projecció de vídeo ―en aquest cas “L'arbre, el bosc i la Serp de 2 Caps”, dins de la instal·lació multimèdia “Ecologia: el mal necessari” de Janice Martins Appel i Domingo Mestre―, s'ofereix després de l'exhibició a sala a través de la web, aquesta vegada ens avançarem, perquè hi ha alguns aspectes que convé que el públic conega abans, perquè posen en relació tots els treballs en exposició.


“Jardim de Entropias sob Brahma Grama”

Textos

"Jardí d'entropia sota l'herba de Brahma" La instal·lació “Ecologia: el mal necessari” especialment pensada i executada per a l'espai de la Fundació La Posta pels artistes Janice Martins Appel i Domingo Mestre (Serpiente de 2 Cabezas), amb elements construïts de manera específica per a l'ocasió i altres naturals com a naturaleses mortes (en un context multimèdia que inclou diverses projeccions de vídeo, transparències, etc.), es podrà visitar des del 12 de maig al 10 de juny de 2023 i servirà d'escenari per a un nodrit programa d'activitats.


Empremtes de la memòria en “Maternatges Transfronterers” de Gabriela Rivera Lucero

Textos

Allò que primer crida l'atenció a les fotografies que s'exhibeixen a la mostra “Maternatges Transfronterers” de Gabriela Rivera Lucero, és que les fotografies mostren les empremtes d'una intervenció sobre aquestes. Ho ha explicat la mateixa artista, que els negatius van ser introduïts abans del revelat en un líquid en què s'havien banyat objectes i plantes vegetals relacionades amb l'experiència vital de les dones fotografiades. Hi ha una crida a la incorporació de records i imatges que ens parlen d'altres coses que estan més enllà de la imatge que es mostra, com a indicis de quelcom que no es veu però que es pot intuir. Amb això el treball de Gabriela s'inscriu en un corrent de pensament i d'obra que busca descobrir el passat en els petits senyals que es mostren davant nostre, moltes vegades sense haver estat convocats.


L’Alta Vall del Riu Negre (nord-patagonia) un paisatge entròpic

Screening

El Museu Barda del Desert, que hem tingut l'honor de presentar a Fundació La Posta, a càrrec d'Andrea Beltramo, és un museu a l'aire lliure, on es realitzen obres especialment persades per a aquest lloc i deixant-se influir per les seues característiques, a més residències artístiques i activitats educatives, està ubicat a la regió de l'Alta Vall del Riu Negre, nord-patagonia, Argentina. És troba a prop del lloc on conflueixen els rius Neuquén i Limay per donar lloc al riu Negre. Un riu que, juntament amb el Colorado, una mica més al nord, van constituir durant segles una frontera interior a l'emergent nació argentina. Estem, doncs, en un territori de frontera, en molts sentits, i un paisatge que ens mostra, com un llibre obert, el passat d'Argentina.


Retrospectiva de Norma van Elburg-Jessurun. El Making Of

Screening

El vídeo mostra el procés de recerca i preparació de l'exposició "Retrospectiva" de l'artista holandesa nascuda a Suriname Norma van Elburg-Jessurun (1938). Inclou imatges de Curaçao, Ciutat de Mèxic, Guatemala, Santiago de Xile i el Moralet, Alacant.


25 anys d’Arquitectura Moderna a València (1950-1975). Text complet

Textos

El nostre patrimoni arquitectònic és un element d'identitat cultural i de gran riquesa col·lectiva. L'estudi del mateix ha de ser important per a la difusió, el coneixement i el gaudi de les futures generacions. Són molts els edificis amb interès a la ciutat de València que no disposen d'un estudi adequat. Igualment passa amb un gran nombre d'arquitectes, amb obra de gran transcendència en aquells anys, que no tenen una monografia pròpia.


A l’abisme de la meua ment. La ressenya

Conferències

El divendres 13 de gener de 2023 va estar a la Fundació La Posta Manuela Trasobares per celebrar la seua obra plàstica, i amb motiu de la recent publicació del seu llibre “Voluntat de Poder” (Editorial Hidroavión, 2022).


Exspiravit Mundi

Screening

“Exspiravit Mundi” és el resultat de la investigació realitzada a la Fundació La Posta el 5 de novembre del 2022 i que se sustenta en les investigacions de Friedrich Jürgenson. Forma part de l'exposició del col·lectiu VidyaLab (Iván Albalate i David Trujillo) titulada “Trobades Daimòniques”, una aposta per anar més enllà del manifest a través de la recuperació de tècniques tradicionals de l'àmbit del paranormal, usant l'espai expositiu com a camp d'acció, contacten amb allò no visible del lloc i testifiquen a través de l'àudio i de la imatge tot allò que ens queda ocult a les percepcions humanes més bàsiques


Monot. El documental

Screening

La jove realitzadora il·licitana Andrea Alborch, amb la seua mirada neta, curiosa, atrevida al mateix temps que respectuosa, ha aconseguit superar les expectatives amb la realització d'aquest curtmetratge assatgístic-documental que ara posem a disposició en la nostra web. La seua opera prima “Diecisiete y medio”, realitzada com a projecte final del Grau en Comunicació Audiovisual de la Universitat Miguel Hernández, utilitzava un llenguatge de ficció realista, pausada, senzilla i marcadament generacional, que li ha valgut el seu ingrés en la selecció “Curts Comunitat Valenciana 2022” del IVC [Institut Valencià de Cinematografia] i la seua admissió en els festivals Cinema Jove i Filmadrid. El pas d'aquella realitat ficcionada del seu primer curt al documental d'autor d'aquesta segona peça, ha sigut un transit natural en el qual la realitzadora demostra no sols solvència tècnica sinó una admirable capacitat d'empatia comunicativa i d'immersió apassionada en el fenomen a retratar.


El Perellonet, el monot i el transvasament de coneixement

Textos

De vegades, situacions extremes serveixen d’estímul a la imaginació humana. A principis del segle XX, alguns homes de la ciutat de València, farts de passar fam ells i les seues famílies, decideixen buscar fortuna (o almenys menjar), establint-se als anys 30 del segle passat en unes barraques al costat de la gola del Perellonet i decideixen dedicar-se a la pesca de l'angula. Van ser els primers a Espanya a tindre aquesta idea, i per dur-la a terme van enginyar un artefacte únic a la seua classe: el monot.