Devil Sun: Sobrevivint al ‘survival horror’ japonés

Fundació La Posta comença la seua nova temporada amb la inauguració de l’exposició Devil Sun: Sobrevivint al survival horror japonés, comissariada per Aitor de Maenza i Sergio Martín. La mostra s’obrirà al públic el divendres 27 de setembre a les 19:30h, i promet oferir un recorregut únic per la relació entre els videojocs de terror produïts al Japó i les influències de la història contemporània, la cultura literària, cinematogràfica i les avantguardes artístiques nipones.

L’exposició aprofundeix en el fascinant món del survival horror japonès, un gènere que ha marcat generacions de jugadors per la seua capacitat de fusionar la tensió psicològica i sobrenatural amb inquietants narratives visuals. A través de tres eixos temàtics –el thriller, el folklore japonès i l’experimentació amb els mitjans–, es convida els visitants a explorar com els desenvolupadors han utilitzat el mitjà del videojoc per crear experiències aterridores i intenses.

Entre els noms destacats de l’exposició hi ha figures pioneres com Osamu Sato, creador d’obres de culte com LSD: Dream Emulator; Kenji Eno, conegut pel seu treball a la sèrie D; i Kikiyama, autor de l’enigmàtic Yume Nikki, tots considerats referents del gènere. A més, la mostra establirà diàlegs amb projectes contemporanis com ara l’aclamat World of Horror i les compilacions de Haunted PS1, que continuen desenvolupant i reinventant el llegat del survival horror.

Recorregut pel gènere del survival horror japonès

L’exposició es presenta com una rica compilació de documents, llibres, mangas, obra gràfica i videojocs que ofereixen una anàlisi exhaustiva sobre l’evolució del gènere al Japó. Des de les seues primeres manifestacions a la dècada dels 90 fins als projectes actuals, Devil Sun ofereix una mirada única a com aquest gènere ha evolucionat i, alhora, ha estat influenciat pel context cultural i social japonès.

Els visitants es podran submergir en un entorn visual i sonor que reflecteix l’impacte de l’estètica del terror japonès al món de l’art i l’entreteniment global. El recorregut guiat a través de thrillers psicològics, reinterpretacions de llegendes folklòriques i experiments visuals demostrarà com el survival horror ha transcendit fins i tot els límits del videojoc.

 

PUBLICACIONES RELACIONADAS val

Osamu Sato, Kenji Eno & Kikiyama

“Eastern Mind: The Lost Souls of Tong Nou” (1994), Osamu Sato