Inflexive Speeches

Xarxa Nòmada i Yvonne Andreini presenten a Fundació la Posta “Inflexive Speeches”.

Un títol que reflecteix una inflexió entre dos punts geogràfics: Espanya / Alemanya, Berlín / València. Espais de connexió generats en un viatge d’anada i tornada, on 4 artistes de cada ciutat viatgen a exhibir i presentar el seu treball i discutir sobre els seus processos de creació, rebuts pel grup de cada ciutat. La trobada esdevé així un esdeveniment de reflexió i exposició del treball artístic, i també un moment de celebració de l’amistat i de l’acte de compartir.

Aquesta nova trobada, la primera parada de la qual va ser Berlín al setembre, concloent ara a València, va permetre construir un espai per a l’anàlisi, la confrontació d’obra, per a la reflexió crítica i el debat teòric. Els participants van tenir la generositat d’intercanviar experiències professionals i vitals, compartint una sociabilitat més propera al Happening que no pas l’esdeveniment cultural, en resum, els nòmades van teixir una vegada més la seua xarxa…

XARXA NOMADA gestiona la possibilitat de “crear espais de connexió” per a operar des d’identitats desterritorialitzades apuntant a pensar el mapa cultural propi de la globalització en termes de “circulació”.

* Circular: anar d’un lloc a un altre, portar i dur, trobar, mixturar i rescatar, termes que cobren sentit si es presenten com una autèntica possibilitat de vèncer la resistència d’una visió tancada i única de la cultura.

XARXA NOMADA genera espais que possibiliten la circulació, l’intercanvi i la trobada entre artistes, teòrics i gestors culturals de diferents països i cultures, proposant la “transgressió” de les fronteres per fer de les diferències i de la distància una positivitat.

Yvonne Andreini (Roma 1985) artista i curadora, viu i treballa a Berlín. Va estudiar a l’escola d’art de Berlín Weissensee. A més de la seva pràctica artística, va organitzar diversos projectes combinant obres visuals i música. Al principi va fundar el 2004 Lynar 4, un espai de projectes a Berlin Wedding. En 2007 va organitzar l’exposició Everybody Learns from disaster, amb 40 artistes en la Vila Elisabeth, Berlín. El 2015, va convertir el seu propi espai de vida en un espai de projectes, Piano Alto. Cada dos mesos, durant dos anys, Piano Alto convocava a persones que no es coneixien a una vetllada cultural. En 2017 va fundar IN/SU/ LA, un festival d’art que tindrà lloc cada dos anys en una illa a Itàlia, Ventotene.

Ulrike von Gültlingen és una artista visual nascuda el 1966 i resident a Berlín. Va estudiar a l’Acadèmia de Belles Arts de Karlsruhe, classe d’Harald Klingelhöller, i va rebre el seu diploma de Motessori-Pädagogik el 2002. Va fundar Freiraum, Raum für kreatives Arbeiten und zeitgenössische Kunstartistic el 2004, on actualment treballa. La investigació d’Ulrike involucra disseny per ordinador i art dels mitjans visuals.

Alessio Castagna va néixer a Roma el 27/01/1986. Des que era xicotet li interessava la música i l’art. De fet, va estudiar art i disseny gràfic a l’escola secundària, al Liceu Artístic G. Argan a Roma. Durant la seua trajectòria artística va descobrir la seua passió per la fotografia que el va portar a inscriure’s a l’Escola Romana de Fotografia, el 2009 durant 2 anys. Després de la seua graduació, va començar a planejar els seus viatges amb la intenció de capturar diferents moments espontanis d’altres llocs. Durant els seus 7 mesos d’estada a Buenos Aires el 2013, va conèixer a l’artista Annanke Assef, que canviarà totalment el seu punt de vista: des d’una estètica i tècnica pures, fins a una altra relacionada estrictament amb les emocions d’un moment determinat. En 2014 va participar en l’exposició col·lectiva “F.I.M.” (Fotografia Identità i Memòria) amb diversos artistes romans a les àrees suburbanes romanes, subratllant les connexions de diferents cultures en aquestes. El 2015 va organitzar per 2 anys el festival d’art de carrer “Blue Flow” que va tenir lloc a l’illa de Ventotene. La idea implícita en aquesta illa i les seves múltiples aspectes seran el focus central dels seus últims treballs. En 2016 va participar en una exposició col·lectiva “Sichtung Insel” a Berlín. Aquest tema el portarà a un esdeveniment més gran en 2017. D’altra banda, juntament amb l’artista Yvonne Andreini, projectarà la idea de la residència d’artistes europeus, que augmentarà el valor de la idea al voltant de la petita illa de Ventotene amb diferents idees provinents de l’estranger. Aquest festival es durà a terme cada dos anys i es diu “IN/SU/LA”. Actualment està treballant per a una producció documental anomenada “Pandataria Films”.

Caroline Corleone és una artista visual (n.1982, Erlangen, Alemanya), amb seu a Berlín. Va estudiar Belles Arts / Pintura a l’acadèmia d’art Weißensee de Berlín i es va graduar com Meisterschülerin el 2015. La investigació artística de Caroline involucra els moviments de pintura fonamentals de dècades passades com l’expressionisme abstracte o la pintura de camps de color. La seva pràctica artística està inspirada en estratègies de copiat i muntatge digital de mitjans de comunicació utilitzant teles, patrons i una màquina de cosir com a eina operativa per les seves pintures sobre llenç. Les seves obres confronten referències amb la realitat, el regne digital i amb la inevitable corporeïtat de la pintura. Les formes artificials de la natura imitada es troben amb les intervencions urbanes, i les pinzellades abstractes travessen fragments i restes de patrons digitals repetitius.

https://inflexivespeeches.wixsite.com/home

https://rednomade.wordpress.com/