IP29 òpera incidental / Variacions sobre el plànol

Continuem amb la sèrie “Silenci” que desenvolupa Norberto Llopis Segarra en col·laboració amb Miguel Ángel Baixauli i Fundació La Posta, ara amb la participació de Rafael Tormo Cuenca, en el marc de “Variacions sobre el plànol” comissariat per Juan Luis Toboso i Angela Montesinos, de la línia de programació IVAM Produeix.

Ara: IP29 ÒPERA INCIDENTAL

El proper 19 de gener a les 18:00, mostrarem el capítol número 4 de “Silenci”. En aquesta ocasió hem convidat a l’artista visual Rafael Tormo Cuenca a pensar amb nosaltres sobre les qüestions que travessen el nostre programa. Amb Rafa s’ha parlat molt sobre el concepte de improfanabilitat sota el qual Agamben descriu l’horitzó en què ens trobem pel que fa a l’ús dels objectes i els espais. D’acord amb el filòsof italià, els objectes ja no passen del territori de allò sagrat a allò profà per ser usats, sinó que tenen un ús improfanable. Davant d’aquest horitzó, nosaltres hem volgut investigar aquest tipus d’accions en que al principi “res” passa, aquest tipus d’acció que amaguen en la seua invisibilitat i innocuïtat una potència. Accions que se situen al marge, que no semblen rellevants o que no operen aparentment, accions relegades a la cura, a la neteja o l’assistència. La nostra Òpera posposa les solucions, i passeja per allò que no sap a partir d’un guió insignificant i discordant amb allò que tracta.

Rafael Tormo i Cuenca es artista multidisciplinar autodidacta, editor, comissari i gestor cultural. El seu treball artístic es planteja com a intermediacions en espais paradoxals comuns que possibiliten estats de crisis. Amb un intent de no acostar-se a l’art únicament com un espai alliberador residual sino com un lloc de trànsit per a poder eixir i entrar de l’espectacle, apropant-se més a allò que encara és vida. Pràctiques que van més enllà de lo col·laboratiu, àmbits ultralocals i cultura popular post-contemporània.

Sota el títol l’IVAM produeix, l’Institut Valencià d’Art Modern ha posat en marxa un projecte amb el qual es va a promoure la producció d’obra de diferents artistes. Aquesta línia d’actuació es planteja amb la intenció que el museu no es limite a exhibir exposicions, sinó que generi producció artística nova, a més de posar en valor projectes site specific. Aquesta línia d’actuació artística es va iniciar al febrer de 2015 amb l’exposició Francesc Ruiz. Les esses a la galeria 6 [que va coincidir amb el treball de Be Andr “Disruption (Go Ogle Me)” a La Posta], una línia d’actuació que ara s’estén pel barri del Carme.

Logotip_-_IVAM PUBLICACIONES RELACIONADAS val

Com una serp enfilada a la paret