Gala La Erreria: Un Toc de Rosa

El col·lectiu d’art queer La Erreria (House of Bent) presenta una celebració lúdico-festiva per marcar el seu 9 aniversari amb la performance “Bent Love” (amor retort) de Graham Bell Tornado.

Codi de vestimenta: Un toc de rosa. Es encoratja vivament el transvestisme i qualsevol tipus de disfressa.

La Errería (House of Bent) és un col·lectiu transnacional amb base a Espanya dedicat a l’art queer i outsider. La seua pràctica eclèctica i experimental inclou processos col·laboratius, performance, cinema i vídeo-art, música, escultura corporal i literatura. Els seus interessos principals són el (trans) gènere, l’ecologia i el feminisme.

El nucli del grup són Anna Maria Staiano i Graham Bell Tornado les quals en 2009, inspirades en el concepte de la Casa-Museu, van obrir la seua casa de poble a Xàtiva com La Errería (House of Bent) un espai d’art on realitzen exposicions, performances, concerts i visites guiades de la galeria i el seu espai domèstic. Entre les exposicions s’inclouen: El Món de Rampova Kabaret, IntroVersió d’Almudena López i la col·lectiva Eco_Gender / Eco_Género.

No obstant això, el focus principal de les activitats de La Errería és al camp expandit de les arts vives. Els seus esdeveniments i performances barregen un sentit de l’humor camp amb un àcid comentari social. Les seues cerimònies participatives com La Coronació, Com Sanar…, P.I.N.Q. Park, són generalment dirigides per l’alter ego de Graham, el xaman transgènere Geyserbird, que convida als i les participants a crear rituals queer amb una rellevància contemporània que celebren la diversitat en totes les seues formes, biològica, sexual i cultural.

Anna Maria dissenya peces sensorials basades en el gènere, la mascarada, la transformació i el joc, que tenen com a objectiu alterar les imatges simbòliques i l’experiència sensorial a través de la interacció, sovint es fan servir en les seues actuacions i pel·lícules.

La Erreria és també una editorial sui generis i ha publicat catàlegs fets a mà en edició limitada de les seues exposicions, publicacions d’artistes i fanzines. La pràctica transdisciplinària d’Anna Maria és el focus de la foto-novel·la Transexpace i del llibre Impure, una col·laboració amb una multitud d’artistes queer / trans / feministes, intèrprets, fotógrafxs, escriptors, curadors i activistas.

https://erreriahouseofbent.wordpress.com

Eco_gender