Ser Dona

Aquest cap de setmana, en ocasió del Dia Internacional de la Dona, a la Vitrina de La Posta “The Woman Being” (“Ser Dona”).

El projecte “The Woman Being” (“Ser dona”) sorgeix a conseqüència d’un esdeveniment insistent el tema del qual encara necessita ser molt discutit: què és ser dona? “Ser dona”, més enllà d’aquestes dues paraules que componen el fet, ser dona com una totalitat, resistent des del principi dels temps.

La definició de dona és sens dubte una definició tan oberta com la de l’amor o l’art, immersa en una caos i condemnada per la seva pròpia naturalesa. Amb aquest projecte no volem trobar aquesta definició i clavar-la en un diccionari. Ja ho va dir l’Anna Karénina: jo penso que hi ha tants cervells com a caps i tantes classes d’amor com cors. De la mateixa manera hi ha tantes definicions d’aquesta paraula com dones hi ha, perquè només una dona té el dret de definir-se a si mateixa.

Per a l’elaboració d’aquest projecte es demanarà a diverses dones provinents de diferents parts del món, de diferents camps professionals, dones que tinguin contacte amb la fotografia i dones que estiguin completament alienes a ella, que contestin a la pregunta “Què és ser dona?” a través del mitjà fotogràfic.

Amb el recull d’aquestes fotografies es realitzarà una mostra a la vitrina de la Fundació La Posta, a la vista de tots. Una mostra que no es crea per ser exposada a l’interior d’una sala, galeria o museu, que no es limita a un públic elitista, sinó que es vol fer arribar a un públic tan variat com el de les autores.