I Stay I Remain, Luz, Infección

Durant la segona setmana de “En els límits”, del 13 al 16 de maig, s’han vist els treballs:

- I Stay I Remain, d’Alejandra Bueno.

- Llum, de Germán Torres

- Infecció, de Patricia Cadavid.

Alguns d’aquests treballs han estat enviats per els autors a internet i són públics. Aquí podeu seguir gaudint d’ells.

I Stay I Remain, d’Alejandra Bueno, a dalt.

Llum, Germán Torres de Huertas.

Telecinat found footage de negatius de 16 mm impresos i perforats.

La premissa de partida per LLUM va ser treballar només amb trossos de pel·lícula de 16 mm intervinguts personalment i amb el metratge found footage proposat per Pepa L. Poquet al AVM. Al que vaig afegir la imatge que vaig gravar del funcionament del projector de 16 mm.

Diverses idees floten en l’edició.

Primer em va sorgir jugar amb la paraula llum, que vaig perforar sobre el negatiu 8 mm en llenguatge morse amb una agulla manualment. Després vaig incorporar imatges. Sempre pensant, en què la mateixa llum que dóna vida als negatius en sensibilitzar els aluros de plata, ajuda a degradar després.

Del metratge proposat em van cridar l’atenció unes imatges documentals magribins i de nou vaig pensar en Llum. En quina part de l’energia que consumim fa temps ens arriba pels gasoductes i oleoductes que creuen l’Estret des del Maghreb. I en la construcció d’occident a base de recursos aliens. En el vídeo una veu en off anglesa diu alguna cosa com: I think Christmas Eve is so nice party(Penso que la vigília de Nadal és una festa agradable), que vaig fer coincidir amb l’entrada d’imatges de gent del Maghreb. Després una altra li respon: I supose so(Suposo que si). Són veus d’un llibre-disc que usava en aquest moment a l’EOI.

Llavors apareix la màquina excavadora que va canviant de textures al so d’una base atmosfèrica un poc greu, és l’àudio de la meva rentadora musicada. Fins que el so gravat de la meva microones sembla fer-la canviar de direcció, i després es trava quan sentim el ressò electrònic que vaig gravar d’una impressora 3D.

Paral·lelament també he buscat imatges que girin, com el projector del començament, el desplaçament cap enrere i ralentitzat entre la gent, o l’interior del riad. Perquè aquest cicle circular que la llum s’obre i tanca en els negatius fílmics i en la fotografia, també està molt present en l’imaginari musulmà, en el qual em vaig submergir durant gairebé tot l’any 2002.

El clip acaba amb la paraula LLUM perforada en morse, com un intent de imatge-llum, que a la pròpia llum li costi destruir.

Germán Torres de Huertas / torresdehuertas@yahoo.es

Per veure Llum de Germán Torres fes click aquí

 

"Infección", Patricia Cadavid

Infecció, Patricia Cadavid

Sinopsi:

Basat en el conte homònim d’Andrés Caicedo, Infecció és un assaig audiovisual originat en la selecció de registres de diverses derives consumades en diverses ciutats del món, revelant sensacions, critiques, amors i odis similars en elles que sense importar la seva ubicació, comparteixen l’esperit de l’obra de Caicedo i s’inspiren en la poètica de les ciutats invisibles concentrada en els detalls que guarden relacions comunes, presents i efímeres en les urbs, ocultes davant els ulls de la immediatesa i que condensen a totes les ciutats en una de sola. . . universal.

Web : http://lpcadavid.wix.com/infeccionfilm

Per veure el tràiler d’Infecció de Patricia Cadavid fes click aquí

 

Imatges de la expo en Fundació La Posta

"En los límites" "En los límites", Infección, Patricia Cadavid