Pertinència

El proper diumenge 15 d’abril presentem en LABi un esdeveniment en format Pop-Up on es mostrarà el projecte “Pertinència” de Rodolfo Muñoz A.

“Pertinència” és una instal·lació que pretén qüestionar tant les capes d’observació d’una imatge com la circulació i la mediació d’aquestes en diferents suports. S’insta l’espectador a que prove de mirar per mitjà d’una màquina, que al seu torn està intervinguda per una capa opaca que impedeix veure de manera nítida una imatge projectada a la paret de l’espai expositiu. Es formula en el vidre esmerilat de la màquina fotogràfica: ¿Quan mirem?

Es busca generar un qüestionament sobre la pertinència de les imatges i quan accedim a ella amb un ull crític o un ull ociós. Característiques d’una època ultramoderna com diria Boris Groys, on no tenim temps per a res i el poc temps que tenim el dediquem a mirar constantment les nostres xarxes socials, on ens topem amb la resta de població; fotògrafs documentals, escriptors, que són els usuaris corrents d’aquestes xarxes, és a dir, tots.

Entendre la imatge com una mutació, un constant canvi que requereix d’atenció i cura, pel seu caràcter transcendental i el seu poder, però alhora la seua debilitat o lleugeresa a l’hora de construir un discurs.

Obertura 12: 30H

Rodolfo Muñoz va cursar els seus estudis de Llicenciatura en Art a la PUCV (Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso, Xile) i ha continuat els seus estudis de postgrau en el Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València. Com a estudiant del Màster va ser seleccionat per realitzar pràctiques a la Fundació La Posta de València, en el marc del conveni subscrit amb la Universitat Politècnica de València per al desenvolupament del projecte LABi (Laboratori de pensament, creació i difusió de la imatge), juntament amb altres dos components d’aquest equip, havent destacat en particular en la presentació de l’estrena mundial del muntatge concebut per Harold Berg “Gordon Matta-Clark, Jacob Ladder a Documenta 6″, elaborat amb material inèdit mai abans mostrat, amb la participació de Núria Enguita, directora de Bombas Gens Centre d’Art.

PUBLICACIONES RELACIONADAS val

LABi 02