Posada en qüestió / Variacions sobre el plànol

Continuem amb la sèrie “Silenci” que desenvolupa Norberto Llopis Segarra en col·laboració amb Miguel Ángel Baixauli i Fundació La Posta, ara amb la participació de Paula Valero Comín, en el marc de “Variacions sobre el plànol” comissariat per Juan Luis Toboso i Angela Montesinos, de la línia de programació IVAM Produeix.

Ara POSADA EN QÜESTIÓ

Taller escriptura: 3 gener, de 17:30 a 20:30 / Acció: 4 gener a les 18:30.

El taller consisteix en fer-nos les preguntes importants, aquelles que et mouen el sòl, i sacsejar-les ballant-les amb aquesta música que et provoca (aquella que no et deixa quedar-te asseguda). És viure una espècie d’exorcisme on el gaudi, compartir els qüestionaments més delicats per sacsejar el drama i convertir-los en una potència a compartir: sobre què volem, quina vida portem i què estem travessant. La proposta/acció és posar en qüestió, mitjançant una escenificació, els dubtes/preguntes llançades a la primera part del taller per situar-les en un lloc: donar-los una existència. Plantejar-se preguntes sobre què volem, quina vida portem i travessem, és una cosa que pot ser molt eficaç realitzada en comú: una posada en qüestió.

Paula Valero és una artista multidisciplinar amb una pràctica que s’estén des de propostes personals amb diversos mitjans (dibuix, vídeos, instal·lacions) a pràctiques de direcció d’accions i dispositius processuals amb comunitats, activistes, performers, ballarins, etc. Utilitza diverses metodologies pròpies com: psicogeografies afectives, biotopografías i etnografies experimentals; envers elles posar, entre d’altres qüestions, la vida a escena. La seua formació artística a Belles Arts la realitza en diferents ciutats: València (BBAA, UPV), Paris (ENSBA) i escenografia a Buenos Aires (UBA, La Plata). En 2017 realitza el doctorat sobre formes de posada en acció en Belles Arts, Universitat Politècnica de València. El meu interès en diferents disciplines com són la sociologia, l’etnografia juntament amb les pràctiques escèniques i visuals o l’activisme, m’han anat portant a experimentar la cruïlla entre totes elles, un diàleg entre una multidisciplinarietat en un nomadisme per estades a diferents països, el qual té una correspondència amb els habituals desplaçaments en el meu treball artístic que realitze al posar la vida en escena. Més informació ací.

Sota el títol l’IVAM produeix, l’Institut Valencià d’Art Modern ha posat en marxa un projecte amb el qual es va a promoure la producció d’obra de diferents artistes. Aquesta línia d’actuació es planteja amb la intenció que el museu no es limite a exhibir exposicions, sinó que generi producció artística nova, a més de posar en valor projectes site specific. Aquesta línia d’actuació artística es va iniciar al febrer de 2015 amb l’exposició Francesc Ruiz. Les esses a la galeria 6 [que va coincidir amb el treball de Be Andr “Disruption (Go Ogle Me)” a La Posta], una línia d’actuació que ara s’estén pel barri del Carme.

Logotip_-_IVAM PUBLICACIONES RELACIONADAS val

Com una serp enfilada a la paret