Taller Graffiti digital

El proper diumenge 7 de maig a les 18h, LABi (Laboratori de pensament, creació i difusió de la imatge) organitza un taller dirigit per l’arquitecte i artista tunisià Khairi Jemli. Aquest taller, que comptarà amb la participació dels grafiters valencians Juzfu, Captus i Fuelle, consistirà en apropar el públic a noves maneres d’entendre i crear art urbà gràcies a la tecnologia.

La llei a Espanya pena, actualment, com a infracció lleu la realització de pintades o graffitis al carrer, sigui en llocs privats o públics, sempre que sigua sense autorització. En alguns casos, aquesta infracció es resol amb una multa, però també pot arribar a sancions penals. Khairi Jemli, després de mesos treballant al costat d’artistes urbans, vol mostrar noves solucions i formes per al graffiti, analitzant al seu torn el sistema de dret digital. Amb l’ajuda d’una tablet i un projector portàtil, animarà Juzfu, Captus i Fuelle a dur a terme graffitis digitals que quedaran plasmats en fotografies. El format final de la imatge impresa permet als artistes convertir el seu art en un objecte de mercaderia capaç d’entrar als cercles galerístics o museístics.

El taller es durà a terme als carrers del barri del Carme, on està situada la Fundació La Posta. Aquest barri de València ha anat acumulant una gran quantitat de graffitis al llarg dels últims anys i ja s’han convertit en un reclam artístic i turístic duent-se a terme rutes urbanes organitzades.

PUBLICACIONES RELACIONADAS val

LABi