Presentació d’Apologia/Antologia (HAMACA)

Fundació La Posta presenta el recull de videoart Apologia/Antologia, una iniciativa de la distribuïdora Hamaca, amb la col·laboració de Cameo, la Universitat del País Basc, Tabakalera San Sebastian i Acció Cultural Espanyola. El divendres 26 de maig a les 20:00 hores. Comptarem amb la presència de la directora d’Hamaca Eli Lloveras.

Aquest projecte sorgeix fa un poc més de quatre anys, partint de l’arxiu d’Hamaca i d’altres peces inèdites que s’han recuperat, davant la necessitat de fer accessibles i llegibles els materials que conformen la producció artística audiovisual a Espanya durant els últims cinquanta anys. Tot això amb l’objectiu de multiplicar lectures de les obres i proposar conjunts possibles en el context de l’audiovisual contemporani, però també en diàleg amb el context general de l’art i el context cultural i social.

Les obres seleccionades per a aquesta presentació són: Mira l’arbre (2009), de Fernando Baños, 7 ‘; Parany (1990), de Jaume Subirana/Gringos, 7’35”; i La memòria interior (2002), de María Ruido, 32’40”. Totes elles conformen un dels recorreguts possibles a través de la compilació, certament en els límits de les categories que l’organitzen (conceptual, desmuntatge i apropiació, polític i social, identitat de gènere, orientació sexual i polítiques del cos), buscant les zones d’intersecció amb el camp del cinema assaig o cinema documental de creació. El recorregut resultant s’ha caracteritzat per reparar en obres que aprofundeixen en el desarrelament i en l’art de la memòria.

El programa de televisió METRÒPOLIS va dedicar fa any i mig un monogràfic a Apologia/Antologia, en ocasió de la publicació de la compilació en DVD. És l’audiovisual que es pot veure a dalt ―en espanyol subtitulat en anglès―.

PUBLICACIONES RELACIONADAS val

Transitant en els límits pels recorreguts de Apologia/Antologia (HAMACA)

Parany