Travestir-se és Resistir-se

Ser part d’un grup històricament exclòs com ho és la comunitat LGBTI, em va permetre entendre que en el camp de l’exigibilitat de drets hi ha un recurs que contínuament és saquejat i destrozat: l’imaginari simbòlic; qui ho conquesta, ha aconseguit guanyar gran part del terreny, així, l’art esdevé una estratègia i el cos en una eina.

D’allò, i almenys per aquest moment, destaque l’auto representació, l’arxiu i les relacions interpersonals, com els pilars de la meua feina; ells atipen una necessitat constant d’auto reconeixement i un desig de pertinença. Els dispositius que utilitze són els que millor s’adaptin a les circumstàncies i al context, però la fotografia serà d’entre ells el més recurrent, no només per una memòria fràgil, sinó també, perquè em permet enfrontar el meu present amb el meu passat, i així poder albirar el meu futur.

El treball de Gledys Macías forma part de l’exposició “Museari Queer Art”, fruit de la col·laboració amb Museari. Museu de l’Imaginari (del 13 de juny al 17 de juliol de 2018). S’ofereix aquí el visionat de la vídeo performance de Gledys Macías “Travestir-se és Resistir-se”.